Вести
Промоција „Друге књиге” у Кикинди, 03.04.2014.

Промоција је одржана у Народној библиотеци „Јован Поповић”.


Промоција „Друге књиге” у Кикинди
Промоција „Друге књиге” у Кикинди
Промоција „Друге књиге” у Кикинди
Промоција „Друге књиге” у Кикинди
Промоција „Друге књиге” у Кикинди

Промоција „Друге књиге” у Нишу, 27.02.2014.

Промоција је одржана у библиотеци „Стеван Сремац”.


Промоција „Друге књиге” у Нишу
Промоција „Друге књиге” у Нишу
Промоција „Друге књиге” у Нишу
Промоција „Друге књиге” у НишуПромоција „Друге књиге” у Бања Луци, 18.01.2014.


Промоција „Друге књиге”
  • у Тополи, 05.11.2013.
  • у Аранђеловцу, 06.12.2013.
  • у Рековцу, 10.12.2013.

Промоција „Друге књиге” у Зајечару - 28. октобар 2013.


У време фестивала Дани Зорана Радмиловића, у 18:00 часова у галерији Народног музеја у Зајечару.

Гости: Ирфан Менсур-глумац, Бора Димитријевић - директор музеја, Селимир Радуловић - директор Стеријиног позорја.

Промоција „Друге књиге” у Крагујевцу - 10. октобар 2013.

Дом синдиката (Дом самоуправљача) почетак у 18 часова

Гости: Радмила Станковић - новинар, Петар Бозовић - глумац, Видосав Стевановић и Владимир Милцин редитељ

Жарко Лаушевић, ДРУГА КЊИГА, одломци


Жарко Лаушевић, ДРУГА КЊИГА, Промоција у Атељеу 212


Жарко Лаушевић, ДРУГА КЊИГА, код Ивон, гост Светозар Цветковић


Промоција „Друге књиге” у Новом Саду

У среду 25. септембра, у свечаној сали Матице српске у Новом Саду одржана је промоција „Друге књиге“ Жарка Лаушевића, коју је објавила издавачка кућа „Хипатиа“ из Београда. На промоцији су говорили редитељка Љиљана Тодоровић, управник Српског народног позоришта Александар Милосављевић, књижевник и директор Стеријиног позорја Селимир Радуловић, док је одломке казивао глумац Петар Божовић. Модератор вечери је био директор Градске библиотеке у Новом Саду, Драган Којић.
Тумачећи Жаркову Другу књигу, Љиљана Тодоровић каже да је то „чудесан раскол и драмски сукоб једног племенитог бића са властитом, ненадокнадивом грешком“.
„Лаушевић пише озбиљну белетристику, са снажном структуром. Он није написао дневник који се тиче само њега, већ свих нас“ – истакао је Александар Милосављевић.
По мишљењу књижевника Селимира Радуловића, Лаушевић у обе књиге отвара процес самосуочења, самоиспитивања и кајања, с обзиром на чињеницу да се један од најнадахнутијих српских драмских уметника преместио из позоришног у тамнички свет. „У мноштву књига које се данас нуде српским читаоцима, Дневник једне робије указује на раскошност Лаушевићевог ументичког инстинка“ - нагласио је Радуловић.

Промоција „Друге књиге” у Новом Саду


Петар Божовић чита одломак из Друге књиге Жарка Лаушевића у емисији Ивана Ивановића


ТВ Прва, гост Ирфан Менсур


Промоција ДРУГЕ КЊИГЕ, остали градови

Нови Сад, 25. септембар 2013. Матица Српска почетак у 19 часова.

Крагујевац, 10. октобар 2013. Време и место ће бити накнадно објављени.

Зајечар, 27. октобар 2013. Време и место ће бити накнадно објављени.Промоција ДРУГЕ КЊИГЕ, Београд

Издавачка кућа ХИПАТИА организоваће промоцију ДРУГЕ КЊИГЕ, 18. септембра 2013, у великој сали Атељеа 212, са почетком у 19ч. Представљање нове књиге Жарка Лаушевића водиће драматург Joвaн Ћирилoв, а о Жарку као писцу и његовој књижевности говориће новинарка „Нин“-а Рaдмилa Стaнкoвић и глумци Пeтaр Бoжoвић, Ирфaн Meнсур и Драган Николић.

Вита Маврич
Уметничка директорка
Марсел Пруст се је у задњим годинама свог живота затворио у собу (из које скоро да није више излазио) и писао. Веома слично се догађа и са Жарком Лаушевићем који је собу затворске самице само замијенио за неку другу собу преко океана и у којој су настале те најлепше исписане странице озбиљног књижевног стваралаштва. Пред вама је његова смрт и његово рођење. Пред вама је Жарко Лаушевић - Писац! Писац који се враћа као дух Хамлетовог оца и зове на одговорност све нас!
Миљенко Јерговић
Књижевник
Оно што је Жарка Лаушевића задесило, и са чим му је живјети, не може се поправити, промијенити, умирити. Али то је оставило једну важну посљедицу по наше културе и по овај један језик. Добили смо писца, доброг и озбиљног, писца лијепе и тачне реченице, у којој се осјети језичка снага његова цетињског завичаја, али и Београда из посљедњих времена велике Југославије. Лаушевић је писац који се по налогу судбине опсесивно бави човјековим моралним бићем. Својим моралним бићем. То чини тако да му је мјесто у истој реченици с Мешом Селимовићем. Ако Друга књига уопће припада затворској књижевности, она је у њезиним врхунцима. Југославија се распала, препукла је преко леђа Жарка Лаушевића.
Зоран Амар
Редитељ
Ја ћу само оволико: његова величина је у његовој рањивости; и злочин и казна добијају још дубље, још искреније људско лице. Изнад свега, а узбудљиво на веома суптилан начин, Жарко ниједног тренутка, ни у најкраћој реченици или знаку питања, не тражи самилост од читаоца, или илузију заборава.
Милош Радовић
Редитељ
Узбудљиво, храбро, шокантно, дирљиво, духовито. Ова књига је сурови обрачун са трагедијом. Ако трагедија буде преживела, мораће да пази шта ради. Појавио се један јачи и духовитији од ње.